Home » Tools » kitvoegmaat berekenen

kitvoegmaat berekenen

voor het juiste lijm en kit advies

Optimale Voegafmetingen voor Duurzaamheid en Esthetiek

De juiste voegafmetingen spelen een cruciale rol in het behoud van duurzaamheid, waterdichtheid en visuele aantrekkingskracht. Een goed berekende voegbreedte en -diepte zorgen voor de juiste flexibiliteit, structurele integriteit en helpen bewegingen in materialen op te vangen. Hiermee wordt voorkomen dat voegen barsten, scheuren of lekken vertonen. Bovendien dragen goed afgemeten voegen bij aan een esthetisch aantrekkelijke afwerking, waarbij harmonie tussen componenten behouden blijft. Het nauwkeurig bepalen van voegafmetingen, gebaseerd op materiaaleigenschappen en toepassingsbehoeften, is essentieel voor een succesvol en langdurig resultaat van bouw- en afdichtingsprojecten.

Een kitvoeg (ook wel aangeduid als afdichtingsvoeg) wordt vaak gebruikt om ruimten tussen materialen af te dichten, zoals tussen wanden en kozijnen, om water- en luchtdichting te waarborgen. De voegdiepte van een kitvoeg kan worden berekend op basis van verschillende factoren, waaronder de maximale beweging van de aangesloten materialen en de eigenschappen van de gebruikte kit.

Hier is een algemene manier om de voegdiepte van een kitvoeg te bepalen:

 • Bepaal de Bewegingstolerantie: Evalueer de verwachte beweging tussen de aangesloten materialen. Dit kan worden bepaald door factoren zoals thermische uitzetting, structurele bewegingen, enz.
 • Selecteer de Juiste Kit: Kies een geschikte kit die geschikt is voor de verwachte beweging en compatibel is met de materialen die worden afgedicht.
 • Bereken de Voegdiepte: Gebruik de formule of aanbevolen richtlijnen van de fabrikant om de voegdiepte te berekenen. Deze formules kunnen variëren afhankelijk van het type kit en de specificaties van de fabrikant.

Voor voegen kleiner dan 10 mm kan de voegdiepte eenvoudig gelijk zijn aan de voegbreedte.

Voor voegen groter dan 10 mm kunnen formules zoals “diepte = breedte / 3 + 6” worden gebruikt.

Het is belangrijk om de specifieke instructies en aanbevelingen van de kitfabrikant te volgen om ervoor te zorgen dat de kitvoeg adequaat is aangepast aan de omstandigheden en bewegingen in de toepassing.

Kitvoeg diepte Berekenen

Bereken de kitvoegdiepte van de kitvoeg op basis van de kitvoeg breedte.


Contactformulier


  Disclaimer

  De inhoud van deze website, inclusief alle teksten, afbeeldingen, en andere materialen, is auteursrechtelijk beschermd en eigendom van Siebe Greidanus. Het is niet toegestaan om enige inhoud van deze website te kopiëren, te reproduceren, te verspreiden, of op welke wijze dan ook te gebruiken zonder uitdrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Siebe Greidanus.

  Auteursrecht en Gebruik van Inhoud

  Alle informatie en inhoud die op deze website wordt aangeboden, is bedoeld voor persoonlijke en niet-commerciële doeleinden. Het volgende is strikt verboden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Siebe Greidanus:

  • Het kopiëren, reproduceren of verspreiden van teksten, afbeeldingen, video’s, of andere materialen die op deze website te vinden zijn.
  • Het aanpassen, wijzigen, of afgeleide werken maken op basis van de inhoud van deze website.
  • Het gebruiken van de inhoud van deze website voor commerciële doeleinden of in openbare presentaties, ongeacht het doel.

  Toestemming Verkrijgen

  Wilt u inhoud van deze website gebruiken, neem dan contact op met Siebe Greidanus om schriftelijke toestemming te verkrijgen. Ongeautoriseerd gebruik van de inhoud kan leiden tot juridische stappen.

  Contact

  Voor vragen over het gebruik van de inhoud van deze website, of om toestemming te verkrijgen, kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier op de website of direct bellen.